img

Събрах погледите на съседите с този трик! На сутринта гледам, и комшията сложил чорапи на чистачките! И как иначе, гениално е:

/
/
/
362 Views

Зима – изключително трудно време на годината за всички шофьори. Всяка сутрин се сблъскваме с редица проблеми с колата : замразено стъкло , фарове и врати, проблеми с акумулатора и ключалките… Днес ще споделим с вас гениални простички трикове , които ще ви помогнат да избегнете най-често срещаните проблеми с колата. Съвети за шофьори:
Запотени стъкла – Да се справим с този неприятен феномен помага обикновен крем за бръснене . Просто нанесете лек слой върху стъклата и след това ги избършете със суха кърпа. На стъклената повърхност ще се образува микро-слой, който ще предотврати запотяването и заледяването .

Мръсни фарове – Всеки водач се опитва да държи източниците на светлина на колата чисти, защото това се отразява на безопасността на пътя. За почистване на фаровете от замърсявания не е задължително да се използва химия. Да се отървете от калните натрупвания ще помогне обикновена паста за зъби ! Нанесете продукта върху замърсената повърхност с гъба, след това измийте с вода.

Стар акумулатор – Ако има вероятност колата да не може да запали сутринта, необходимо е да намерите терен с лек наклон и да я паркирате. Това ще ви позволи да ускорите по инерция , след това да включите на трета предавка и да стартирате двигателя без помощта на стартера.

Замразено предно стъкло – За да се избегне този проблем, опитайте се да паркирате колата с предното стъкло на изток . В слънчево време сутрешното слънце ще го загрее и ще стопи леда. Този трик ще ви спести 10 минути на ден.

Замръзнала ключалка – Какво може да бъде по-лошо от замръзналата ключалка на вратата, багажника или люка за резервоара? В никакъв случай не трябва да го загрявате с топла вода или със запалка! Това може да доведе до много неприятни последици.
За по-лесно отваряне на вратата на колата е достатъчно да вдишате топъл въздух в ключалката през сламка . Горещият въздух ще разтопи тънкия слой лед вътре в механизма на ключалката.
зимни трикове за шофьори

Замръзна врата – Това се дължи на натрупаната влага на уплътнителните ленти. За да се избегне това неприятно явление, направете следното: Избършете гуменото уплътнение с кърпа, натопена в растително масло , след това премахнете остатъците с хартиена кърпа. Маслото ще отблъсне водата и вратите няма да се замразяват.
зимни трикове за шофьори

Замръзнали чистачки – От този проблем може да ви спасят най-обикновени чорапи . Просто облечете с тях чистачките и оставете колата през нощта в такова състояние. Само не долепяйте чистачките за стъклото! Да отлепите чорапите от него ще бъде много по-трудно, отколкото чистачките.
зимни трикове за шофьори
Не забравяйте да споделите тези практически съвети с други шофьори – те ще ви бъдат благодарни!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text