img

От последните минути: Убиецът на журналистката Виктория излиза от русенския затвор!

/
/
/
820 Views

Реши се какво ще се случи със Северин Красимиров, който е обвинен в убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Той ще бъде изпратен на психиатрична експертиза в клиниката на затвора в Ловеч. Това реши днес Окръжният съд в Русе, предаде TVN – телевизията, където 30-годишната жена работеше.

Искането е направено от Окръжна прокуратура. Мотивът – да се изготви цялостна и пълна психиатрична експертиза на Северин за да се установи състоянието му към момента на извършване на престъплението.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, подобна процедура е „стандартна“ и се прилага при всички тежки криминални престъпления. С оглед независимостта на експертизата обвинението е поискало тя да бъде извършена в клиниката към затвора в Ловеч.

Защита на Красимиров не е възразила на искането на обвинението и макар че съдебното решение подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд, най-вероятно такова няма да има.

Северин ще бъде преместен в затвора в Ловеч, където ще остане 30 дни. След това той трябва да бъде върнат в ареста в Русе, където се намираше до момента.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text